Amalie & Peters bryllup

Hvor mødte I hinanden?

Vi mødte hinanden da vi begge studerede i Aalborg, Perter Bygningskonstruktør og Amalie Erhvervsøkonomi. Vi var naboer, Peter boede med 3 drenge og Amalie med 2 piger. Vi holdt grilaftner og fester og en dag i byen endte vi op med at kysse midt på dansegulvet – vi har været sammen lige siden.

Vi mødte hinanden i 2014, flyttede sammen i 2015, forlovet i 2016, gift i 2018 (1,5 års forlovelse), 2019 fik vi vores søn.

Hvordan friede han til dig?

Peter friede hjemme i vores køkken mens vi spiste morgenmad Peter havde hentet fra bageren. Amalie havde forinden været på kanotur med hendes far, bror, fætre, kusiner og deres fædre i en uge i Sveriges skove uden mobil (årlig tradition). Vi kom hjem lørdag og søndag morgen friede Peter imens Amalie sad og spiste morgenmad og så gilmore girls – Peter var nede på knæ og sagde ”Jeg elsker dig lige som du er, vil du giftes dig med mig”. Amalie hoppede ned fra stolen og sagde ja, ja, ja!

Hvilken Karim Design kjole valgte du og hvordan vidste du, det var den rigtige brudekjole?

Brudekjolens navn: Emerald. Brudekjole i A-formede silke med lommer. Den fik syet trekvat ærmer på og lidt op i ryggen – stadig med dyb ryg.

Jeg var ude med min mor og prøve kjoler, havde kigget på en del på nettet (inklusiv denne fra Karim), havde en god ide om hvad jeg ville have, men ville gerne prøve en masse forskellige modeller for at være sikker.

Prøvede mange forskellige stilarter hos 2 forskellige brudebutikker – som skræddersyede brudekjoler. Havde næste valgt en fra en anden butik men sagde til min mor at jeg blev nødt til at gå ned til Karim og prøve den her kjole jeg havde set på nettet (Hvilket jeg er super glad for jeg gjorde!).

Vi havde ikke bestilt tid men gik ned og spurgte om jeg måtte prøve den (og andre), var solgt med det samme og den anden kjole var glemt. Vidste bare at dette var min brudekjole! Vi besluttede jeg lige vil gå hjem og tænke over det og bestilte en tid til jeg kunne komme og prøve den igen.

Næste gang havde jeg mine to brudepiger med. Jeg prøvede igen mange kjoler men var slet ikke i tvivl om hvilken jeg ville have. Kjolen havde alt det jeg havde drømt om og mere til: ville have en uden broderi, blomster m.m., den skulle helst være i silke og enkelt og elegant, ville have ¾ armer.

Vi havde en rigtig god proces hos Karim og fik hjælp af Hesam, som vi havde en god kemi med. Der blev lyttet til mine ønsker og jeg fik rigtig god hjælp og vejledning til de ting jeg ikke vidste noget om – rigtig god professionel vejledning. Bare rart at føle sig velkommen og i gode hænder når man skal vælge sin brudekjole.

Senere valgte min kommende mand også at gå derned og få syet sit chaquet. Han syntes også der var rigtig godt og professionelt vejledning

Beskriv dit bryllupsdagslook ...

  Elegant, klassisk og personligt.

  Min makeup og hår var holdt stramt og neutralt, havde også valgt fransk manicure til negle. Dette gjorde at kjolen og smykkerne kunne stråle (og mig selv naturligvis)

  Kjolen var i en slags silke, simple men elegant, og med ærmer, den var stor og havde et lille slæb

  Mit diadem var fra troldekugler (https://www.trollbeads.com/da-dk), her havde jeg længe samlet kugler sammen til det, og alle gæster var på en eller anden måde repræsenteret i diademet, enten ifm at de havde givet mig en kugle i gave (blev kandidat året før og 2 gange fødselsdag hvor jeg havde ønsket mig trolde kugler til mit diadem i gave), eller ved at en kugle repræsenterede et minde bl.a. en kugle der hedder forlovelse (jeg fik ifm vi blev forlovet) og et P for Peter. Diademet bestod også af en kugle jeg havde lånt af min mor.

  Som noget gammelt havde jeg et broderet lommetørklæde fra min oldemor

  Det nye var kjolen

  Det blå var mit strømpebånd – også fra karimdesign

  Sko var fra christian louboutin i Nude og lak – (fået som gave da gammel bryllups tradidtion siger at man ikke selv om købe ens sko)

  Jeg havde perle øreringe på det matchede perlerne i diademet, øreringen var købt i Sverige

  Hvordan følte du dig i din kjole på din bryllupsdag?

   Jeg følte mig meget smuk, elegant og meget tilpas. Selvom det var en stor kjole, sad den helt rigtigt hvilket gjorde den ikke føltes tung eller ubehagelig at have på.

   Hvor blev du gift? Fortæl os om, hvor det foregik - og om stilen og atmosfæren på din bryllupsdag.

   Vi blev gift på gørdinglund herregård ved Esbjerg. Peter er fra Nordjylland og Amalie fra Sjælland og vi ville gerne have at alle havde mulighed for at overnatte samt kunne køre hjem hvis de ville (alle overnattede på stedet eller i nærheden). Vi ville gerne have et nøglehus hvor vi selv kunne stå for alt oppyntning, kok osv, vi valgte dog serverings personale som kendte stedet. Vi lejede hele herregården og B&B fra torsdag-søndag. Vi gjorde meget ud af at ingen gæster eller os behøves rykke sig på dagen.

   Vi holdt et flere dags herregårds bryllup med overnatning og brunch, hvor alt var personligt udvalgt og personliggjort.

   Torsdag var vi 10 personer

   Fredag var vi 25 personer

   Lørdag til brylluppet var vi 85 personer, inviteret 94 personer.

   Søndag til brunch og gave oppakning var vi 85 personer.

   Torsdag og fredag gik med oppytning, madlavning og hygge. Vi havde bestilt frisk brød fra det lillebageri hver dag (http://denlillebageribramming.dk). Fredag aften havde vi en rigtig hyggelig middag med god mad og vin.

   Lørdag morgen var Amalie i brudekammeret sammen med sine 2 brudepiger, mor og far. Frisøren kom og satte hår og lagde makeup på bruden, brudens mor og brudepiger. Stemningen var spændt men også afslappet. Jeg (bruden) kan huske at mine ben rystede så meget da jeg skulle i mine sko lige inden det var tid til at gå ned.

   Lørdag

   Vielse kl 13:00

   Bruden kommer ind – alle rejser sig

   Musik (Love playliste) spiller på anlæg

   Velkomst v. Charlotte (brudens mor)

   “All of me” – John legend spillet af Elprimo

   Vielsesceremoni

   ”Det er så yndigt at følges ad” - første vers sunget af Knud, vers to og tre af alle

   Charlotte (brudens mor) tale

   ”Your song” af Elton John spillet af ElPrimo

   Afslutning v. Charlotte

   Ud march – folk kaster de røde rosen blade

   Vi blev gift på stedet, et sted vi selv havde udsmykket, med bl.a. sværgende lys og tyl, det var en borgerlig vielse. Vi havde hyret en saxofon kvartet ElPrimo til at spille til vielsen, herudover sang Knud (Peters stedfar), som er sange første vers af ”Det er så yndigt at følges ad”. Charlotte (brudens mor) var ceremonimester og stod for velkomst m.m. hun holdt også bryllupstale. Vielsen blev foretaget af en super medarbejder fra Esbjerg kommune. Det var en meget intim, personlig og vellykket vielse hvor vi selv havde udvalgt alle detaljer og medvirkende. Vi fik Peters far til at filme hele vielsen og talerne til middagen, så fantastisk at have det bagefter.

   14:00 - Reception

   Kaster ris på fortrappen

   Velkomst af Amalie og Peter

   Bryllupskage og snacks

   Receptionen blev holdt i den gamle herregård hvor vi også fik hjemmelavet bryllupskage, der blev herudover serveret hjemmelavet sandwich og champagne. Vi havde mulighed og tid til at snakke med folk og tage godt imod dem.

   15:30 - Pause

   Brudepar ude at tage billeder fra kl. 15

   Gæster skifter tøj, hygger, finde evt. deres sengepladser

   Herefter var der en pause hvor brudeparret gik ud g fik taget billeder (på stedet) og gæsterne kunne skifte tøj og hygge.

   16:30 Velkomst

   Kongebillede

   Portræt fotografering af alle gæster

   Vi elskede at der blev taget portrætfotos af alle gæsterne, da man ikke kan huske på dagen hvor meget alle havde gjort ud af det, men det kan man tydligt se bagefter. Der var også mange der fik opdateret familiebilledet. Vi fik taget billeder ude foran den store hoved indgang til herregården. Vi havde udvalgt en super hjælper til at søge for alle fik taget billeder efter en liste.

   18:00 – Middag

   Vi havde en helt fantastisk toastmaster som styrede middagen og alle indslagende (16 stk) til UG. Vi var færdige med at spise kl 23:45 og fik lige danset brudevals inden kl 24:00

   Peter og jeg holdt begge taler til hinaden, herudover havde vi lavet vores egen vals til vores sang ”I'll Follow You” af Shinedown. Vi havde gået til dans et år og lavet vores egen koreografi. – Uden dasen troede folk vi var gået i gang med vores bryllupsdans og begyndte at klappe os ind – hurtigt forstod de dog det ikke var planen. Vi danses under alle de sværgende lys vi også blev viet under – meget smukt!

   Borddækning: vi have lavet lyskasser som menuer og vin info, her var der også billeder a os fra vores mange oplevelser sammen. Vi havde lavet små bladbolde, roser og egeføj som bordpynt, bordkort var en sten fra Vesterhavet med navn.

   23:00 ish- Fest

   Danse gulv

   Drinks

   Kaffe/te og kage

   Dansegulvet blev godt brugt og var under de sværgende lys, herudover havde vi søget for at kaffe/te/drinks og bar var i et tilstående rum hvor folk kunne snakke. Mange kom først i seng lige inden brunch og nogen kom aldrig i seng. Det var en super fest og alle nød det. Til natmad havde vi lavet hjemmelaver wrips.

   Søndag

   8:00 -13:00

   Brunch

   Gaveudpakning

   Tak for denne gang

   Så hyggelig at vågne op og nogen stadig holdt fest. Vi hyggede med at pakke gave ud og sige ordentlig tak til alle gæsterne. Når vi havde åbnet folks gaver, begyndte de så småt at tage hjem.

   Alt i alt er fantastisk og personligt bryllup med god stemning hele vejen igennem

   Hvad var det mest udfordrende ved planlægningen?

   Vi elskede hele planlægningsdelen og inddrage villigt gæsterne, hvilket kun kan anbefales da det giver folk endnu mere tilknytning til brylluppet. Det mest udfordrende var nok at finde leverandører i et helt ukendt område, men vi fandt nogen super leverandører og havde et virkeligt godt samarbejde med alle.

   Hvad gjorde din dag ekstra speciel?

   Alle menneskerne der bare ville en det godt og havde hjulpet til med at skabe den perfekte dag. Alt det personlige vi havde lagt i dagen og at vi selv havde valgt alt og personliggjort alt, hvilket gjorde at hele bryllup blev helt enestående, intimt og unikt

   Hvad var det sjoveste øjeblik på dagen?

   Under vielsen gik den ene a de fire saxofoner i stykker, da saxofonisten satte sig ned på stolen. Heldigvis var de alle så professionelle og dygtige saxofonister at de kiggede på hinanden og overtog skiftevis for den manglende saxofonist, som bare lod som om han spilledede videre. Heldigvis blev dette ikke bemærket af nogen og det lød stadig super godt.

   Hvor gik bryllupsrejsen hen?

   Vi droppede bryllupsrejsen men holdt nogen fridage hjemme.

   Nogle sidste råd eller viseord som du kan dele med Karim Designs kommende brude?

   Planlægning er key! Hvis du ikke selv har et planlægningsgen eller lyst/tid til det, så hyr en bryllupsplanlægger. Det gælder om at have ro i maven på bryllupsdagen og kunne slappe af og nye det. Med god planlægning og inddragelse af key personer kan du selv slappe af. Husk at skrive dine tanker ned som brud som en gameplan for dagen – meget detaljeret, dette er en kæmpe hjælp for alle involverede bl.a. kok, servering, fotograf, toastmaster, præst. Alle gør alt hvad de kan får at give dig/jer den perfekte dag men de er ikke tankelæsere!

   Leverandøre omfavnet af.

   Bruden bar brudekjole fra: Karim Design https://karimdesign.dk/

   Gommen bar tøj fra: Karim design, chaquet

   Fotograf: VoresStoreDag https://www.voresstoredag.dk/# og Wedbox til billeder af planlægning og til gæsternes billeder på dagen. https://wedbox.dk

   Videograf: Peters far

   Bryllupslokation: Gørdinglund herregård https://gordinglund.dk https://www.instagram.com/explore/tags/gørdinglundherregård/

   Mad fra: Kok Thomas fra Cafe Madhouse Middelfart APS,

   Blomsterleverandør: Os selv, vi købte 100 roser, brudebuket, brudepigebuketter, 3x knaphulsblomster fra Kreative Blomster (https://www.kreativeblomster-esbjerg.dk/forside/)

   Bryllupskage: 2 af Amalie veninder havde lavet bryllupskage

   Vin: var speciel indkøbt fra Tyskland og Spanien igennem ET VinImport, vi havde bl.a. også været i Spanien og smage vin (https://www.etvinimport.dk/?fbclid=IwAR1QLsbBZ8_sTmiVxQZ21k0laeImknP83XOHBtfEI1kTlLX_9bcwGR8KrY0)

   Hår & Makeup: Maiken - Trankjær Frisør (https://trankjaerfrisoer.dk https://www.instagram.com/trankjaerfrisoer/ )

   Bryllupsplanlægger: Amalie er selv bryllupsplanlægger og stod for det hele

   Invitationer: var lavet af trykker Kandrups Bogtrykkeri A/S https://www.kandrup.dk/x-htm/

   Frisk brød fra det lillebageri hver dag (http://denlillebageribramming.dk

   Vielsesringe – Smykke og brillehuset https://smykkeogbrillehuset.dk

   Forlovelsesring - Apel guldsmed https://www.guldsmedapel.dk

   Musik vielse – Elprimo https://www.facebook.com/ElPrimoSaxofonkvartet/


   Flere af vores fortryllende historier

   View all