Pernille & Alberts bryllup

Karim Design bryllupshistorier, brudekjole og jakkesæt se hele vores kollektion af brudekjoler og tilbehør til dit bryllup.

Hvor mødte I hinanden?

Blanding af fælles venner kombineret med bylivet for mange år siden.

Hvordan friede han til dig?

Albert havde givet mig en weekendtur til Paris med to veninder. Vi skal ud og spise på en restaurant, hvor jeg havde været før, første gang Albert og jeg var i Paris. Jeg husker den som meget fin (michelin), og synes det var lidt mærkeligt, at vi skulle spise der, da vi var på tøsetur og bare skulle hygge os med cocktails. Vi ankommer til restauranten, og mine veninder smutter på toilettet. Havde ingen ide om, hvad der var på færde og var lidt knotten over, at vi skulle sidde på en stille fin restaurant. Tjeneren viser mig ind til vores bord, hvor Albert så sidder. Jeg blev så overrasket og helt forvirret. Så overrasket at jeg nærmest ikke kan huske, hvad han siger, andet end han pludselig er på knæ midt i den fine restaurant, og en tjener kommer med champagne. Jeg har altid svoret, at mit evt. frieri IKKE skulle være midt i restaurant blandt ukendte gæster, hvilket jeg havde pointeret mange gang forinden. Det var så uventet, at jeg var befandt mig midt i Paris med mine veninder, og pludseligt tager det hele en s drejning. Dog utrolig rørt, over at det hele var et planlagt set-up af Albert.

Hvilken Karim Design kjole valgte du og hvordan vidste du, det var den rigtige brudekjole?

Jeg havde nogle ideer i hovedet til design og havde lavet et inspirationsboard fra pinterest. Hos Karim design prøvede jeg nogle forskellig modeller for at finde ud af, om jeg skulle have en kjole, som sad kropsnært hele vejen, eller om det skulle være en stor kjole. Valget faldt på en “stor” Couture Made kjole. Herefter var de meget lyttende til mine ideer. De havde også den fineste franske blonde til overdelen og smukkeste gammel rosa silke til underdelen. Derfor var det dem, som indfriede min brudekjoledrømme.

Karim Design bryllupshistorier, brudekjole og jakkesæt se hele vores kollektion af brudekjoler og tilbehør til dit bryllup.

Beskriv dit bryllupsdagslook

Kjolemæssigt var det ikke en traditionel hvid kjole, men passende i vores bryllupstema. Vi havde valgt et julebryllup i temaet bordeaux, gammel rosa og guld. Så den klassisk hvide var ikke fremtrædende. Vinterbrudekjolen inviterede til høj hals og ¾ ærme, som blev indfriet af den stramme blondeoverdel. Modvægt fik den af den store underkjole i rosa silke. Jeg havde en enkel håropsætning med små blomster i og ikke noget slør. I bakspejlet ville jeg godt have haft et slør, da jeg faktisk synes, det er en smuk feature, og den eneste gang man kan bære dette. Jeg havde mørkeblå stiletter på fra Chr. Louboutin. Alberts smoking var i mørkeblåt med rosa for indgraveret vores bryllupsdato. Han havde mørkeblå sneakers fra Chr. Louboutin. Looket for dagen skulle være passende til temavalget; juletid, bryllup, men med et tvist af det uformelle, personlighed og detaljer.

Hvordan følte du dig i din kjole på din bryllupsdag?

Jeg følte mig rigtig godt tilpas. Utrolig taknemlig for, at designet var blevet som ønsket, og at jeg selv havde været med i processen fra start til slut, hvilket mundede ud i en smuk, utraditionel brudekjole.

Hvor blev du gift? Fortæl os om, hvor det foregik - og om stilen og atmosfæren på din bryllupsdag.

Fredag var vi sammen med vores familier og brudepiger, bestman + toastmaster. Der var hjemmelavede æbleskiver og gløgg samt konfekt ved ankomst (eftermiddagshygge). Senere var der middag i slottets landkøkken, efterfulgt af drinks og quiz i en af slottets stuer ved pejsen.

Vielsen var en sen eftermiddagvielse, så mørket havde sænket sig, og den lille slotskirke var oplyst af stort set kun levende lys. Slotskirken var lille og intim, netop plads til de knap 100 gæster.

Reception efter vielsen med champagne, hjemmelavede brunkage- og vaniljekransehjerter samt bryllupskage som var et tårn af flødeboller fra Summerbird med guldglimmer. Bryllupskagen skulle “signalere” et juletræ, og der var en stjerne på toppen i stedet for brudepar.

Gavebordet var et stort ægte juletræ med levende lys og pyntet med røde roser, hvor gæster skulle lægge gaverne ind under. Træet blev også brugt til at gæster kunne skrive lykønskninger på hjerter og hænge dem på træet.

Middagen var i den store riddersal med pejs i begge ender. Vi havde fået sat en del juletræer op med julelys, og foruden dem var det kun levende lys. Udover rustikke blomsterdekoration fra 4 årstider på bordene, hang der mistelten ned fra loftet. Mistelten var vores gennemgående “signatur” for vores bryllup; alt fra invitation til sanghæfte og bordkort. Vi havde fået lavet en speciel kliché hos et trykkeri, hvor guldmistelten blev præget ind i de forskellig tryksager. Tablestory havde vi lejet ind, for at give det rigtige udtryk iht temaet.

Menuen var også sammensat sammen med den professionelle køkkenchef. Den skulle passe til tema, samt hvad vi som brudepar godt kunne lide.

Brudevalsen kom en smule sent i gang; tror den var tættere på 01.00 end 24.00. ups. Vi havde fået en koreograf til at lave en brudevals med et tvist. Vi havde en dj, som spillede hvortil én på trompet supplerede til stemning med at gå rundt blandt gæsterne/dansegulvet og spille live til dj-musikken. Danselyset var store/små snefnug.

Natmaden var en traditionel pølsevogn. Da gæsterne gik hjem, fik de en “julegave” (survival kit) med rodfrugtchips, guld lakridskugler fra Bulow, chokolade fra Social Foodies, hovedpinepiller og vand.

Karim Design bryllupshistorier, brudekjole og jakkesæt se hele vores kollektion af brudekjoler og tilbehør til dit bryllup.

Hvad var det mest udfordrende ved planlægningen?

At lokation var på fyn, så man var en del på fyn forinden, samt at gæsterne skulle overnatte, og alle rekvisitter (juletræer, blomsterdekoration, service fra tablestory, dj-udstyr) skulle fragtes derover. Vi måtte køre i større lastbil derover. Ikke så romantisk at køre hjem som nygift.


Herudover var jeg meget kritisk i forhold til at den gennemgående lyserøde og bordeaux farve ikke skulle blive for lyserød(pinkie) eller for rød.

Hvad gjorde din dag ekstra speciel?

Der var mange momenter som gjode stort indtryk. Men valget med at have en hel weekend, hvor hver dag var speciel og med tid til at nyde hvert et sekund. Rammen af Holckenhavn var både hjemlig og professionel, hvilket gjorde, at dagen blev så vellykket og hyggelig. Stemning var levende, og vi havde den sødeste præst. At sige ja til én, man elsker, virkede så uvirkeligt og eventyrligt på samme tid.

Det sjovest øjeblik på dagen var?

Der var flere sjove øjeblikke. Alt fra sjove indslag til, at jeg sad fast i min brudekjole i en isspand (flamingokasse, man har isterninger i), som jeg troede, jeg kunne sætte mig på, men låget sad løst, så jeg røg ned i den og kunne ikke komme op.

Hvor gik bryllupsrejsen hen?

Mandagen efter tog vi til Wien og boede på et gammelt wienerhotel. Det var det bedste valg at rejse væk lige efter brylluppet, bare i 3 dage og fordøje alle indtrykkene. Nyde tosomheden, slappe af ovenpå lange dage, hvor man er midtpunkt, gå på julemarkeder.

Nogle sidste råd eller vise ord som du kan dele med Karim Design´s kommende brude?

Nyd processen i bryllupsplanlægningen, gør det til en kreativ rejse, gør jeres bryllup personligt og anderledes så gæsterne også får en uforglemmelig fest. Sørg for at der ikke er for mange og for lange indslag, mad/snacks nok så gæster ikke bliver for fulde inden festen rigtig går i gang, egen erfaring pas selv på som brud at komme til at drikke for “meget” da man ej heller ikke får for meget mad på den store dag, stop op og nyd det hele også midt i orkanens øje, se let på/grin af, hvis der noget på dagen, som ikke bliver som forventet, da man sætter store forventninger til den store dag.

Leverandører omfavnet af

Bruden bar brudekjole fra: Karim design - kjolen var Couture Made.

Gommen bar tøj fra: Custome house (customhousehellerup.dk)

Sko gom/brud: chr. Louboutin

Mine ringe: forlovelsering Josefine Bergsøe (bergsoe.dk) // vielsesring Sofie Bille Brahe

Grafisk opsætning af invitation, menukort, sanghæfte: Helle Daugbjerg Lassen (daugbjerglassen.dk)

Fotograf: privat ven

Bryllupslokation: Holckenhavn Slot (holckenhavn.dk)

Mad fra: Holckenhavn slot

Blomsterleverandør: De fire årstider i Ordrup (defireaartider.com)

Hår & Makeup: veninde

Bryllupsplanlægger: overvejende mig/os selv, på selve dagen hjalp Sofie Brink


Flere af vores fortryllende historier

View all